Lemvig – rolig og tryg for børnefamilie

Med tre små børn var der ikke megen tvivl hos Camilla og Viktor. Storbyen eller en forstad var ikke et sted, børnene skulle vokse op. For et år siden blev Aalborg skiftet ud med Lemvig. Tilbage til venner, familie og kendte forhold. Ja, tæt på det hele.

Efter fire år i Aalborg, hvor de begge tog en uddannelse og fik job, fik Camilla og Viktor Stagis Sellner, begge 25 år, hjemve. Viktor er vokset op i Fabjerg, Camilla i Thyborøn. De mødtes i gymnasiet og har mange venner og bekendte fra den tid, plus forældrene, der stadig bor på egnen.

Begge havde gode job i Aalborg, og de så på mulige boliger i det nordjyske, da kollegielejligheden efterhånden blev for lille, og de skulle flytte efter endt uddannelse. Men.

Historien bag retur til Lemvig

– Med små børn er omgivelser vigtige. Vi kunne ikke ses os selv i storbyen eller i en mindre omegns by, hvor vi ikke kendte nogen og ingen tilknytning havde. Der ville gå lang tid før, vi ville falde til, siger Viktor.

Camilla var klart den, der helst ville ”hjem”. At flytte til Aalborg med børn, de fik deres første datter et par dage før Camillas 19-års fødselsdag, mens de begge gik i gymnasiet, gjorde, at der var ”pres” på fra dag ét i Aalborg. Ikke at hun har noget imod Aalborg, der gav mange fine oplevelser. Men. Aalborg er bare ikke ”hjem”.

– Vi har ændret syn på Lemvig. Da vi var unge, syntes vi ikke, der skete en ”skid” i byen. Her var kedeligt. Men. Med børn er Lemvig en perle. Kort og godt, erklærer en bramfri Camilla og føjer til:

– Alt er tæt på. Familie, institutioner, venner og netværk. Der er nærhed til alt og alle.

Viktor var til at begynde med ikke helt så hut på at returnere til Lemvig. Han havde ikke noget imod Aalborg. Men han så mange fordele ved Lemvig, især da de begyndte at se på hus.

 – Det er meget billigere at købe et godt hus i Lemvig. God økonomi og et godt hjem er vigtig, og så vil jeg selv ordne hus og have, siger han.  

Lemvig har det hele

Det blev Lemvig i marts 2020 – netop da coronaen blussede op. Efter indflytningen var der ikke så meget at tage sig til, så de besluttede af få barn nummer tre.

Byen er flot, slår de begge fast. Åben og kuperet. Enestående natur og et landskab, som de begge sætter pris på. Huset ligger højt med udsigt til havn og fjord.

– Og så er det hele lige om hjørnet. Jeg går til daginstitutionerne og til mit arbejde. Indkøb og fritidsaktiviteter er også tæt på. Og der er noget at ”gå til” hele siden, siger Camilla.

Fodbold, lidt basket og traveture står på programmet – eller ønskesedlen. Børnene, Isabella på seks, Maja Sofie på snart fem, Lukas på syv måneder og en hundehvalp, tager tid.

Arbejde 1 – Viktor

Viktor er IT-medarbejder og arbejder med produktion, udvikling og programmering af blandt andet infoskærme, plus han koordinerer større projekter for kunder, der er over hele landet.

Hans arbejdsplads, Piranya Software, ligger i Aalborg. Han arbejder hjemme fire dage om ugen og én dag i den nordjyske hovedstad.

– Jeg kan lave det hele fra mit skrivebord herhjemme. Hurtig opkobling til nettet, en pc og mobiltelefon er arbejdsredskaber. Det fungerer fint, siger Viktor.

Han sætter pris på at mødes med sine kolleger. Det er vigtigt med social kontakt og at tale arbejde og opgaver igennem med chefer og arbejdskammerater.

Arbejde 2 – Camilla

Camilla er uddannet lægesekretær. Efter gymnasiet og handelsskole fik hun i 2017 læreplads på Aalborg Universitetshospital, hvor hun var rundt på fire afdelinger, radiologi, kardiologi, ortopædkirurgi og psykiatri.

Efter eksamen fik hun job med det samme. Hun har også været ansat hos en privatpraktiserende læge. I Lemvig fik hun job på regionsklinikken for almen medicin i Sundhedshuset. Opgaverne er meget varierende. Hun visiterer ved telefonopkald – op til 100 om dagen, vaccinerer, tager prøver, håndterer medicin og receptfornyelse.   

– Det er et fedt arbejde og en god arbejdsplads. Og så er det rart at kunne komme hurtigt hjem efter arbejdsdagen, fortæller hun.  

Byen

– Vi er havnet det helt rigtige sted. For os selv og for vores børn. Her er ro og trygt. Byen har mange – sådan umærkelige – gode ting. Hele kommunen har mange tilbud, og der er altid noget at tage sig til, siger de samstemmende.

- Og når vi skal på sommerferie, tager vi på charterrejse – i Thyborøn, tilføjer de med et stort grin.