Landsbyer

 

Herunder kan du blive lidt klogere på, hvilke byer der er i kommunen. 
Om du er betaget af natur, by, hav, foreningsliv, handlemuligheder eller noget helt sjette – så kan du få det her! 
Gå på opdagelse herunder og læs mere om byerne. Måske du bliver draget?  

Bækmarksbro 

Bækmarksbro har ca. 500 indbyggere og et stort opland.

Bækmarksbro er en aktiv landsby med skole, daginstitution, Kommunal Dagpleje og et plejehjem. Her ligger Tangsøcenteret, som er et Kultur- idræts- og sundhedscenter med svømmehal og feriehytter. Her er en velassorteret dagligvarebutik, flere handlende og erhverv. Byen har en attraktiv beliggenhed ved Flynder Å og Åbjerg Skov på grænsen til Natura 2000. Bækmarksbro har et stort bynært naturområde med shelter, bålhus, legeplads og en Bæversti langs Flynder Å i vores unikke bæverunivers og vores enestående storkenatur. Vi har kort afstand til Klosterhede Plantage og Geoparken med Møborg Bakkeø og naturstier. Byen er centralt placeret i forhold til Lemvig, Holstebro, Struer og Ringkøbing, med både uddannelser og arbejdspladser. Vi har attraktive huspriser og nye lejeboliger.

Hvorfor er det helt unikt at bo, lige netop her:

Vi kalder os ”En by i bevægelse” med baggrund i mange aktive foreninger, der samarbejder for udvikling og nye tiltag. Der er attraktive tilbud for enhver. Tangsø Centret har et væld af tilbud og aktiviteter indenfor sport, træning og behandling. Her er muligheder for selskaber, konferencer, samvær og kultur. KFUM-spejderne lykkes med friluftsliv, udfordringer og socialt samvær for drenge og piger i alle aldre. Bækmarksbro Borgerforening arbejder aktivt for borgernes interesser, arrangementer, socialt sammenhold lokalt, udvikling og vedligehold af byen. Lige netop her bæres foreninger og institutioner af stort frivilligt engagement. Det fremmer i høj grad sammenhold og nye indsatser.

Læs mere om Bækmarksbro på borgerforeningens facebookside

 

Fabjerg 

Fabjerg er en skøn lille landsby, hvor de ca. 480 borgere kommer hinanden ved, og hvor der er et rigtig godt fællesskab. Sammenhold og handlekraft er nøgleordene i Fabjerg – det er det, der skaber den dynamiske hverdag og holder udviklingen i gang.
Fabjerg er smukt placeret tæt på Klosterheden, Limfjorden og Vesterhavet og mellem Lemvig og Struer. Der er købmandsbutik, Udefriskole (med tilknyttet børnehave og vuggestue) – og sammen med nabobyerne Nørre Nissum og Gudum har vi i den østlige del af Lemvig Kommune et rigt foreningsliv med masse af muligheder for alle aldre.

Flere og flere børnefamilier finder vej til Fabjerg – og de ældre flytter kun nødigt herfra. Velkommen til vores fællesskab – vi har plads til flere.

Læs mere om Fabjerg

 

Møborg

Møborg sogn er beliggende i den sydlige del af Lemvig Kommune. Sognet bærer præg af istidens smeltevandsfloder, for Møborg kirke ligger højt på en bakketop og rundt om Møborgs bakkeø ligger landskabet fladt. Byens aktiviteter er særligt placeret omkring Møborg Pladsen, hvor der er faciliteter som legeplads, bålhytte, shelters, volleybane og komposttoilet.

Fællesskab og frivillig går hånd i hånd i lokalområdet med formiddagsgymnastik og vedligeholdelse af områderne i byen. Sogneforeningen står bag en række arrangementer i løbet af året, hvor blandt andet fællesspisning, Adventshygge, nytårsløb, skraldeindsamling, høstfrokost og Sct. Hans er på programmet. Derudover prøves der af med nye initiativer som MGP-fest for børn, Grill og Krolf og Running Dinner. Der er altid plads til flere hos os og du er mere end velkommen. 

Læs mere om Møborg

 

Gudum 

I Gudum, er der ca. 200 bosat. Gudums varierende landskab er formet af den sidste istid, med bakker og dale, samt det flade land – hedesletten, brat gennemskåret af dybe smeltevandsdale.
Spredt i dette landskab ligger minder om sognets historie: Den gamle klosterkirke; de gamle vandmøller Aa-Mølle og Klostermølle, samt Serups Smedje, for at nævne eksempler. 
Mod syd ligger Klosterheden, Danmarks største plantage. En stor del af denne plantage indgår i Gudum Sogn, og med den varierede skovplantning og spredte lynghedeflader er den et værdifuldt rekreativt område.
Mod nord er Gudum afgrænset af Limfjorden, med den smukke kyststrækning ved Remmerstrand, hvor der er frit udsyn mod Thyholm og Thy. Uanset hvordan du færdes i “Sognet mellem hede og fjord”, i bil, på cykel, til hest, eller allerbedst, til fods, er der på alle årstider mulighed for gode naturoplevelser, oplevelser for alle sanser. 

I østområdet i Lemvig Kommune (Fabjerg, Gudum, Nissum og Remmerstrand) har vi netop indviet LandsbyCaminoen – LandsbyCaminoen kan du se mere om her

Læs mere om Gudum

 

Fjaltring-Trans

I Fjaltring er der lys i vinduerne hele året. De fleste huse benyttes som helårshuse. Her finder I Fjaltring Friskole og Børnehus, Købmand, Forsamlingshus, Gæstehus/ Vandrerhjem og Fælleshus, som alt sammen ejes og drives af Fjaltrings beboere. 

Fjaltring er kendt som Lemvig Kommunes kulturelle højborg. Her ligger Tuskær – kulinarisk kunst- og kulturcenter med kunst­ud­stil­lin­ger, foredrag, kurser og koncerter. Centrets køkken har guldmærket for økologisk mad. I Fjaltring er der en bred vifte af foreninger som varetager alt det folkelige arbejde og de mange muligheder, som gamle og nye beboere kan deltage i.

De fastboende er mangfoldige. Her er højt til loftet på flere måder. Her finder du et aktivt hverdagsliv og mageløs vestkyst natur. Der foregår en lang række aktiviteter gennem hele året. Der er fælleshus og købmandsbutik og over købmandsbutikken finder man kon­tor­fæl­les­ska­bet ”cowor­kfjal­tring” hvor man kan leje sig ind i kortere eller længere perioder. 

I Fjaltring lægger vi vægt på, at tilflyttere får mulighed for at deltage i aktiviteterne, hvis de har lyst. I vinterhalvåret bliver der arrangeret fællesspisning på skolen en gang om måneden. Hver fredag er der ca­fe, hvor alle er velkomne. I Beboerhuset bliver der afholdt forskellige arrangementer som f.eks. foredrag og filmaftener. For­sam­lings­hu­set afholder hvert år lokalrevy. Den årlige græskar- og ka­ge­bag­nings­kon­kur­ren­ce er ligesom Sankt Hans Aften på stranden og Open by Night ved købmanden store tilløbsstykker. 

Badestranden ved Høfde Q er vidt berømt og området er ved at udvikle sig til et nyt centrum for surfere af alle slags.

Læs mere om Fjaltring-Trans

 

Ferring 

Ferring er Lemvigs højest beliggende landsby. Ferring ligger på Bovbjerg, som er skabt, da den seneste istid for 12.000 år siden trak sig tilbage mod nord og skubbede den fede moræneler op efter sig. På Bovbjerg ligger Bovbjerg fyr, som er et aktivt sted for mange frivillige. Fyret har en café og holder løbende kunstudstillinger med både lokale og ikke-lokale kunstnere.

Mere om aktiviteterne i Bovbjerg Fyr

Ferring er også Lemvig Kommunes mest vestligt beliggende landsby. Ferring er kendt for det helt utrolige lys, der er her. Det er her, solen trækker sine sidste stråler hen over Vesterhavet, inden den forsvinder ned bag det store hav. Vi har Danmarks smukkeste solnedgang. Derfor har Ferring før i tiden været besøgt af mange af Danmarks store kunstnere. De kom her for at male, digte og skrive ved det voldsomme hav i det særlige lys.

Ferring by har en campingplads og en strikkebutik. Her er mulighed for at åbne flere butikker og caféer. Ferring Sogn har en del nedlagte landbrug, og hvis du er heldig, kan du få fat i en af disse store stuehuse, hvor du kan bo i naturen med plads omkring dig og med tilknytning til en landsby, som har en meget fin kunsthistorie og en ligeså kunsthistorisk potentiel fremtid.

I Ferring ligger nemlig Jens Søndergaards Museum. Det gør Ferring til et af Danmarks kunsthistorisk vigtige steder.

Vil du bo ved havet i lyset, under den store himmel, et roligt og inspirerende sted, så er det Ferring, du skal vælge.

 

Vandborg

Vandborg og Ferring har et stærkt kulturelt samarbejde, som udspiller sig i fælleshuset, der ligger i Vandborg. Her kan man komme til koncerter, fællesspisninger, nørkleaftener og foredrag. Og her bliver den årlige revy spillet. Som medlem af borgerforeningen kan du leje fælleshuset for et beskedent beløb. Fælleshuset er nemlig vores store fælles lokaler, hvor der kan holdes fester til hver en begivenhed.

Læs mere om alle arrangementerne i Vandborg-Ferring Fælleshus

Dybe

Beskrivelse kommer snart

Lemvig 

Kommunes største by er Lemvig, der har ca. 7000 indbyggere. 
I Lemvig bymidte finder charmerende gågader omkranset af hyggelige gamle huse, små torve og pladser. I de mange specialforretninger kan du finde lokalt producerede fødevarer og specialiteter, hvor du kan gøre en god handel.

Her ligger to folkeskoler, Lemvig gymnasium, HHX, EUX, EUD, 10. klasse og der er insitutionspladser til de små. Der er mange grønne områder, hvor du kan nyde naturen og tage en pause fra hverdagen. 
På den livlige havn i forbindelse med gågaderne kan du slappe af med en is, mens ungerne udforsker legepladsen eller familien kan nyde et godt måltid mad i en af de mange caféer og restauranter med udsigt over Limfjorden. På havnen er der året igennem forskellige aktiviteter som kræmmermarked og streetfood. Senest har der været afholdt 'Lokalt gadekøkken', som blev en kæmpe succes. Der afholdes Krabbefestival hvert år i august, som også trækker en masse mennesker hertil. 

Læs mere om nogle af Lemvigs forskellige tilbud herunder: 

Lemvig Idræts- & Kulturcenter

LGF – Lemvig Kommunes største idrætsforening

Vrist 

Beskrivelse kommer snart 

Harboøre 

Harboøre er den tredjestørste by i Lemvig Kommune. Der bor ca. 1.400 indbyggere i byen, som er placeret 11 km syd for Thyborøn og 14 km nordvest for Lemvig. I byen ligger Harboøre skole og Børnecenter. I centrum af byen, er Harboøre Centreret placeret, som bl.a. rummer Fitnesscenter, skaterbane, hoppepude og café Blæst. Det er et kulturelt center, hvor der foregår arrangementer som fællesspisning, fester og livemusik. I forlængelse til sidstnævnte, er spillestedet 18B også placeret i Harboøre, som både tiltrækker nationale – og internationale kunstnere til. Derudover kan du opleve 18bkiosk og booke overnatning på stedet. Der er altid plads til flere i Harboøre, så kom endelig. 

Læs mere om Harboøre

Langerhuse 

Beskrivelse kommer snart 

Fåre

Beskrivelse kommer snart 

Landsbyklyngen Klinkby-Tørringhuse-Houe 

I landsbyklyngen Klinkby-Tørringhuse-Houe, finder du et godt foreningsliv, med masser af aktiviteter i idrætsforeningen samt Alt i et-Skolen, Klinkby er en landsbyordning, bestående af vuggestue, børnehave, skole og SFO, som hver dag åbner dørene for børn og unge fra vuggestuealderen til 6. klasse. Borgerforeningen står for de årlige traditioner som fastelavnsfest, Sankthans og juleudsmykning.

’Alt i et-huset’ danner rammen om næsten alle foreningsaktiviteter i området. Her holder idrætsforeningen, ungdomsklubben, menighedsrådet, lokalhistorisk arkiv m.fl. til. Desuden er der gennem året en masse arrangementer, arrangeret af foreningerne og Alt i Et Event, der bl.a. arrangerer fællesspisning for beboerne i området.

Læs mere om landsbyklyngen

Se filmen som Klinkby-Tørringhuse-Houe har produceret og bliv klogere på området

 

Bonnet 

Bonnet er en lille landsby, placeret tæt på hav og fjord. Byen er placeret 7 km uden for Lemvig, der er 9 km til Bovbjerg, hvor Vesterhavet kan opleves og 8 km til Klosterheden.

I Bonnet kan du opleve et samfund, som har et rigt foreningsliv og et sted, hvor man bliver taget godt imod – og hånd om. Det er et sted, som er godt at bo, uanset om du er ung eller gammel, enspænder eller kontaktsøgende. Der er plads til alle – også dig.

Læs mere om Bonnet

 

Landsbyklyngen Ramme - Lomborg

​Med 3 km mellem landsbyerne, Ramme og Lomborg, har de slået sig sammen om en landsbyklynge. I området er der i alt 770 indbyggere. I landsbyerne er du kun en smutttur fra Vesterhavet og Klosterheden. Byerne ligger 6-10 km sydvest for Lemvig og 30 km fra Holstebro. Landsbyklyngen er kendetegnet ved et meget rigt og velfungerende foreningsliv og har gennem en række lokale borgere fået gang i den lokale købmandsbutik igen, efter at have været lukket et par år. Der er børnehuset i Lomborg, som både har børnehave og vuggestue. I Ramme er skolen placeret. Du vil også finde Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole her. Ramme er den første by i kommunen, som har fået en tilflytterbolig. Den blev lejet ud for første gang i september 2023 og her kan man bo i højest et år. 

Læs mere om Ramme-Lomborg
Læs mere om Tilflytterboligen

Klik her og se bosætningsfilmen 'Drømmer du også om?', som Ramme-Lomborg borgerforening selv har produceret

Nørre Nissum

Nørre Nissum er beliggende i den østlige del af kommunen, kun 9 km uden for Lemvig. Der er ca 1.014 indbyggere og byområdet består af Seminariebyen, Nissumby og Kirkebyen. Nørre Nissum er skolernes landsby. Her huser nemlig hele tre efterskoler; Fenskær, Kongensgaard og Nørre Nissum Efterskole. 
Byen har yderligere VIA College HF og Læreruddannelsen samt Senior Højskolen. For de små er der Nørre Nissum Skole- og Børneunivers. Den rummer vuggestue, børnehave, skole og SFO. 
Byen blev kåret som årets landsby i 2017 og Nørre Nissum har alt hvad du behøver i hverdagen; let adgang til indkøb, institutioner, skoler, dragende natur og plads til alle.

"Her i Danmarks dejligste landsby har vi det hele; kultur, natur, sport
og masser af menneskeligt nærvær. Kom og vær med!"

Mere om Nørre Nissum

 

Bøvlingbjerg

Bøvlingbjerg er en lille by, hvor der ca. bor 470 indbyggere. Byen er placeret mellem Bøvling Fjord og Vesterhavet. 7 km. Vest for byen, ligger nabobyen Bækmarksbro og Bøvlingbjerg er placeret 18 km. Sydvest for Lemvig. Bøvling Friskole, SFO og Børnehus er beliggende naturskønt i Bøvlingbjerg. Friskolen, SFO og Børnehus ligger sammen med Bøvling Idrætsefterskole. Vi udnytter de gode muligheder vi har ved at låne hinandens faciliteter og deltager i hinandens arrangementer. Vi har et stærkt fællesskab med hinanden, og det giver os mange gode muligheder. Derudover er der et stort foreningsarbejde i byen, hvor du finder tilbud lige fra bueskydning og billiard til gymnastik og fodbold, som er omdrejningspunktet for byens Idræts- og Kulturhus. I Bøvlingbjerg finder du også den lokale Dagli’ Brugsen, lægehus, Hornvarefabrikken og to kirker placeret i byen. I 2023 vandt Dorthe og Jan årets frivillig pris for shelterpladsen Gåsereden, der er placeret bagved Idræts- og Kulturhuset. Læs mere om gåsereden

Læs mere om Bøvlingbjerg

 

Nees-Skalstrup

Nees-Skalstup ligger i Lemvig Kommunes sydlige del, ca. 20 km fra Lemvig. Nees er kendt for Den Japanske have og har Loch Nees Put n' take placeret her. I Skalstrup er der et lokal vinlaug. Fra Harpøt havn og Damhus Å havn kan du komme ud i Nissum Fjord, hvor badevandet om sommeren er perfekt til børnefamilier, da der er lavvandet et langt stykke ud. Der er kommet en del børnefamilier til de sidste par år og der er fællesskaber på kryds og tværs af alle aldre i sognet. Der afholdes lokale sommerfester, loppemarkeder, sankthans, fællesspisninger og høstfester, hvor der er god opbakning. På Skovvangvej finder du en lokal gårdbutik, som sælger alt fra æg, kartofler til kaffe og lokal honning. I december måned kan du selv fælde dit juletræ her. 

 

Thyborøn

Thyborøn er den anden største by i Lemvig Kommune og har 1.898 indbyggere. Den er placeret 20 km. Kørsel nord for Lemvig og 11 km nord for Harboøre. 


Festligt, folkeligt og fornøjeligt. Tre ord der meget godt beskriver det at bo i Thyborøn.
Festligt, da der er en god stemning i byen med mange gode aktiviteter.
Folkeligt, da der er plads til alle.
Fornøjeligt, da man bor yderst på Tangen, hvor lyset er specielt. Der er vand til alle sider og den smukkeste natur.

Læs mere om Thyborøn på Borgerforeningens facebookside
Vandkulturhuset Wærket

Se filmen om Thyborøn, som borgerforeningen selv har produceret